Post Jobs

Indian Geography  English    Part-13    (Climate, Soil & Vegetation’ and ‘Drainage System’)

Indian Geography  English    Part-13    (Climate, Soil & Vegetation’ and ‘Drainage System’)

Climate, Soil & Vegetation’ and ‘Drainage System   ” plays an important role for Exams like IAS, State PSC, SSC and other similar competitive exams. www.bkjobcenter.com presents a Complete set of Climate, Soil & Vegetation’ and ‘Drainage System   Questions Answers in the form of Practice Sets.

For pdf  Click here

 

1. Bundla falls are located in which of the following States?
A. Madhya Pradesh
B. Himachal Pradesh
C. Karnataka
D. Gujarat

2. Which of the following waterfalls are located in Panna district of Madhya Pradesh?
A. Gatha falls
B. Hebbe falls
C. Unchalli falls
D. None of the above

3. Kynrem falls are located in which of the following Hills?
A. Garo Hills
B. Khasi Hills
C. Jaintia Hills
D. Satpura Hills

4. Vantawng falls with a height of 229 mtrs. are located in which district of Mizoram?
A. Champhai District
B. Mamit District
C. Serchchip District
D. Aizawl District

5. Soochipara falls are located in which of the following States?
A. Kerala
B. Tamil Nadu
C. Karnataka
D. Andhra Pradesh

6. What is the height of Nohsngithiang falls?
A. 305 mtrs.
B. 315 mtrs.
C. 300 mtrs.
D. 150 mtrs.

7. What is the height of Kynrem falls?
A. 305 mtrs.
B. 315 mtrs.
C. 150 mtrs.
D. 300 mtrs.

8. Nohsngithiang falls are located in which of the following States?
A. Meghalaya
B. Mizoram
C. Manipur
D. None of the above

9. Which of the following waterfalls with a height of 168 mtrs. are located in the Chikmagalur district of Karnataka?
A. Gatha falls
B. Hebbe falls
C. Unchalli falls
D. Hebbe falls

10. Kusaali falls are located in which district of Karnataka?
A. Chitradurga
B. Devanagiri
C. Kolar
D. Udupi
Question No. Answer
1. B
2. A
3. B
4. C
5. A
6. B
7. A
8. A
9. B
10. D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *