Indian Geography General Geography & Physical Features Part-10  ( Climate, Soil & Vegetation’ and ‘Drainage System’

Indian Geography  English    Part-10   (Climate, Soil & Vegetation’ and ‘Drainage System’)

Climate, Soil & Vegetation’ and ‘Drainage System   ” plays an important role for Exams like IAS, State PSC, SSC and other similar competitive exams. www.bkjobcenter.com presents a Complete set of Climate, Soil & Vegetation’ and ‘Drainage System   Questions Answers in the form of Practice Sets.

For pdf  Click here

 

1. Athirapally Falls are located in which of the following States in India?
A. Kerala
B. Manipur
C. Maharashtra
D. Tamil Nadu

2. Ninai Falls are located in which of the following states in India?
A. Gujarat
B. Kerala
C. Manipur
D. Gujarat

3. What is the height of Athirapally Falls?
A. 21 mtrs.
B. 25 mtrs.
C. 16 mtrs.
D. 10 mtrs.

4. Langshiang falls are located in which of the following States in India?
A. Mizoram
B. Meghalaya
C. Manipur
D. Tripura

5. What is the height of Ninai falls?
A. 20 ft.
B. 30 ft.
C. 60 ft.
D. 50 ft.

6. Which of the following is the three tiered waterfall located in the Pune district of Maharashtra?
A. Duduma falls
B. Dudhsagar falls
C. Jog Falls
D. Kune Falls

7. What is the height of Nohkalikai falls?
A. 310 metres
B. 340 mtrs.
C. 150 mtrs.
D. None of the above

8. Nohkalikai falls are located in which of the following hills in India?
A. Khasi Hills
B. Garo Hills
C. Jaintia Hills
D. None of the above

9. Which of the following waterfalls forms the border between Karnataka and Goa?
A. Duduma falls
B. Dudhsagar falls
C. Hebbe falls
D. Pebble falls

10. Duduma falls with a height of 175 mtrs. is located in which of the following States?
A. Jharkhand
B. Chattisgarh
C. Odisha
D. Meghalaya
Question No. Answer
1. A
2. A
3. B
4. B
5. B
6. A
7. B
8. A
9. B
10. C

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here